cabina foto iasi | vidanjare iasi Beton imprime Paris & Demolare Bucuresti & imobiliare Iasi & beton amprentat Bucuresti & creare site web | traduceri autorizate Prahova | Reparatii frigidere sector 3 | incalzire in pardoseala

+40735750565

Luni - Vineri: 09.00 - 19.00

Disponibil oricand

Facebook

Twitter

CONSULTARE SI INFORMARE

Consultanta reprezinta prima faza de prezentare a spetei de catre client in vederea formarii unei opinii generale si a elaborarii unui plan de actiuni. Clientii nostri au apreciat acest pachet ca fiind extrem de util si necesar pentru stabilirea cadrului legal in care se poate incadra speta acestora si pentru elaborarea unei strategii de urmat. Aceasta are un caracter informativ si nu presupune o relatie contractuala prealabila.

 

Din practica ultimilor ani a rezultat ca timpul optim in vederea expunerii unei spete de o dificultate medie, impreuna cu formularea de catre avocatul specializat pe domeniul respectiv a raspunsului solicitat, este de 50 de minute, dar am avut si clienti care au solicitat prelungirea acestui timp cu inca 1 ora deoarece complexitatea spetei a impus-o, iar solutiile oferite erau multiple.

 

Acest sistem de informare si consultare are, in general, ca scop stabilirea conditiilor prin care speta expusa se poate transforma intr-un litigiu in instanta si convenirea onorariului de asistare/reprezentare in acest sens, a strategiilor de urmat, a inscrisurilor necesare si a modalitatii de obtinere a acestora, dar poate reprezenta si o etapa premergatoare unei situatii prezumtive si inevitabile pentru a carei evitare sunt necesare efectuarea unor demersuri sau aplicarea unor masuri asiguratorii.

 

Tarifele acestui gen de servicii se calculeaza in functie de complexitatea cauzei si de domeniul de practica in care se incadreaza aceasta, dar si in functie de timpul acordat, prima ora fiind indivizibila, iar celelalte tarifandu-se din 30 in 30 de minute. Onorariul pentru o ora de consultanta se transmite clientului inainte de efectuarea programarii si numai acceptarea acestuia poate duce la realizarea unei intrevederi.

 

Exista situatii in care speta dedusa analizei implica studierea unui numar mare de inscrisuri si expunerea unei solutii juridice in forma scrisa, sens in care venim in intampinarea nevoilor dumneavoastra cu o gama de servicii extinse.

 

Consultanta aprofundata este un pachet de servicii conceput ca un supliment la consultanta initiala standard, de o ora, inseparabil de consultanta initiala, care are ca principal scop studierea unor inscrisuri si exprimarea, in scris, intr-un termen convenit de catre ambele parti, a unui raspuns personalizat de catre avocatulspecializat pe domeniul respectiv.

 

Acest pachet de analiza a avut un mare succes in cadrul serviciilor oferite de catre Cabinet de Avocat Dragomir Mirela-Adriana, in ceea ce priveste contractele de credit bancar, in care, principala solicitare este analizarea si verificarea existentelor clauzelor abuzive si identificarea solutiilor permise de legislatia in vigoare pentru inlaturarea acestora.

 

Acesta reprezinta numai un exemplu, spetele nefiind limitate numai la acest aspect, cuprinzand o cazuistica vasta care impune studierea si cercetarea legislatiei in vigoare, compararea cu spete similare din aceeasi sfera de activitate, interpretarea clauzelor contractuale si altor documente si inscrisuri si nu in ultimul rand consultarea opiniilor avocatilor colaboratori ai cabinetului, deziderat ce in mod firesc nu se poate realiza in cadrul unei consultatii simple.

 

In cele mai multe cazuri necesitatea utilizarii acestui pachet rezulta in urma discutiilor purtate in cadrul consultantei initiale, dar am intalnit si cazuri in care unii clienti au optat pentru acest tip de servicii, in mod prioritar, solicitand ca intrevederea cu reprezentantul cabinetului sa aiba loc ulterior acestei consultante aprofundate.

 

Onorariile practicate de cabinetul nostru pentru consultanta aprofundata se stabilesc in functie de volumul documentelor care trebuie studiate, coroborat cu natura spetei dedusa analizei, de urgenta cazului, de capetele de cerere la care clientul doreste sa primeasca raspuns, clientul fiind informat inainte de acceptarea acestui serviciu asupra costurilor ce le implica.